Hazır Beat Satın Almak Mı İstiyorsun? En iyi Beat Satın Alma Sitesi

Rap beati SoundCloud’da veya YouTube’da buldunuz ve ona mükemmel bir lirik yazdınız. Daha sonra beat maker ile iletişime geçip altyapı’nın hakkını satın almanız gerekir. Bu noktada, beat’in münhasır (exclusive) haklarını satın almak mükemmel bir fikir gibi görünebilir, çünkü harika bir şarkı yaptıktan sonra, sizden önce bir başka sanatçı o beati satın alabilir.

Şarkı için hedefin nedir?

Bu bariz görünebilir, ancak potansiyel bir şarkı söz konusu olduğunda net bir hedefi veya gerçekçi beklentileri olmayan birçok sanatçıyla karşılaştım. Birçoğu, o noktaya gelme planı olmadan şarkının “patlayacağını” ve “onları ünlü edeceğini” düşündüklerini söylüyor. Şimdi, yeterince anlayışlıysanız ve şarkıyı satın alabileceğiniz şirket bağlantılarınız varsa, özel hakları satın almak sizin için iyi bir fikir olabilir ve muhtemelen bunu okumayı bırakıp işe koyulabilirsiniz. Ancak, sadece fark edilmek isteyen sanatçıların çoğu gibiyseniz, ReverbNation ve SoundCloud’a gönderi gönderip en iyisini ummaktan daha iyi bir plana ihtiyacınız olacak. Bu bizi bir sonraki büyük soruya getiriyor:

Bütçen nedir?


Şarkınızın bir nebze olsun başarı elde etmesini istiyorsanız bir plana ihtiyacınız var ve bu plan büyük olasılıkla para harcamayı içerecektir. Bu nedenle, hedeflerinizi belirledikten sonra parkur için bir bütçe geliştirmeniz gerekecek. Bu, beat (tabii ki), kayıt seansı, parçanın miksajı ve mastering’i, gereken herhangi bir sanat eseri, çekilecek herhangi bir video ve şarkı için yapılacak tüm pazarlama ve promosyonlar gibi hususları içermelidir. Bütçenizi belirledikten sonra, bir sonraki adıma geçebilirsiniz…

Limitsiz ve Exclusive lisanslarımız ile bütçenize uygun beat satın alın!

Beat için toplam bütçenizin ne kadarını harcamanız gerekir?


Artık ne kadar harcayabileceğinizi bildiğinize göre, onu bölmeye başlamalısınız. Diyelim ki şarkıya harcayacak 7500 türk liranız var ve bir beatin özel haklarının maliyeti 5000 türk lirasıdır. Bütçenizin geri kalanını kayıt, çizim, pazarlama vb. alanlara güvenle ayırabilir misiniz? Belki. Bu iyi bir fikir mi? Kesinlikle hayır.

Umduğunuz ilgiyi ve ilgiyi çekmek için muhtemelen bütçenizin en az yarısını pazarlama ve promosyona ayırmalısınız ve kayıt, miksaj, mastering veya sanat eserlerinden kısmak istemezsiniz. Böylece bütçenizin yaklaşık %30’u veya daha azı kalır. Dolayısıyla, bütçenizi artıramazsanız, paranızı son derece akıllıca kullanmanız gerekecek, bu da bir ritmin özel haklarını satın almanın muhtemelen paranızı en iyi şekilde kullanmayacağınız anlamına gelir. Bunun yerine yapmanız gereken, bir beat kiralamaktır (leasing).

Peki, Beat lisanslama nedir?

Daha fazla açıklama yapmadan önce, lisanslamanın tam olarak ne anlama geldiğini inceleyelim.

Sanatçıya verilen lisans, beat lisans sözleşmesinde belirtilen belirli koşullar uyarınca beat’ten yararlanma hakkı verir. Bu koşullar “Kullanıcı Hakları” olarak bilinir. Bir beatin ne kadar süreyle kullanılabileceği ve yeni parçayı temsil eden satış, akış, genel performans ve müzik videolarının sayısı, satın alınan lisansın katmanına bağlı olarak sınırlandırılabilir.

BedelBeats.comtüm lisanlar sınırsızdır. Hangi lisansı satın alırsanız alın, limitsiz lisanslar ile beatin mülkiyeti satılsa bile şarkınız platformlarda kalmaya devam eder.

Münhasır olmayan beat:

Düşük fiyat noktası (30 ila 150 dolar) kullanım kapakları (örneğin akış sayısı, indirmeler vb.) sınırlı süre (yani bir ritmin lisans yenilemeden önce kullanılabileceği süre) Aynı beat diğer sanatçılar tarafından kullanılabilir ve gelecek sanatçılar için idealdir.

Özel beat:

Yüksek fiyat noktası ($300’den $1,000’e kadar)*** Kullanım kapakları yok Dönem sınırı yok Bu ritmi kullanan başka sanatçı yok (münhasırlık iddiaları doğrultusunda) Genellikle bir bütçe ve/veya etiket desteği ile kurulan sanatçılar veya sanatçılar tarafından kullanılır.

Bir sanatçı beati lisanslayarak, onlara yeni bir parçada veya şarkıda beatini kullanma yetkisi vermiş olunuyor ve böylece beat maker yeni parçada şarkı sözü yazarı olarak anılıyor.

Bir sanatçının sahip olması gereken lisans türü, gerçekten onun durumuna bağlıdır. Bir sanatçı olarak büyümek ve ilerlemek istiyorsanız, özel beat almak mantıklı. Kitleniz artmaya başladığınızda ve özel lisanslar için bir bütçe oluşturduğunuzda bu yatırımı yapabilir ve işleri ileri seviyeye taşıyabilirsiniz. Sitemizden özel beat satın aldığınızda davul ve enstrüman kanallarını otomatik olarak indirebilirsiniz. Beatin son alıcısı siz olursunuz ve sitemizde satışa kapatılır.

Limitsiz ve Exclusive lisanslarımız ile bütçenize uygun beat satın alın!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *